انتخاب رشته دانشگاه و کنکور سراسری یکی از برزگ ترین تصمیم های هرشخص در زندگی و مشاوره انتخاب رشته یکی از حساس ترین مشاوره هایی است که می گیریم.

اکثر دانش‌آموزان و دانشجویان بر این باورند که برای داشتن انتخاب رشته‌ ی خوب، مهم‌ ترین چیز دارا بودن کارنامه کنکور و نمره کنکور و رتبه‌ کنکور خوب است اما این افراد بیش از این ‌که به خودشان، اهداف شان، آینده‌ شان و زندگی شان فکر کنند به نظر دیگر افراد و اهمیتی که مردم جامعه برای رشته ‌های دانشگاهی مختلف قائل هستند، توجه می ‌کنند.

ویژگی های انتخاب رشته خوب

آخرین گام دانش آموزان برای ورود به دانشگاه انتخاب رشته کنکور است و از نظر بسیاری ازمشاوران تحصیلی مهم ترین گام نیز همین انتخاب رشته کنکور محسوب می‎شود. به عبارت دیگر یک انتخاب غلط می‌ تواند زحمات چندین و چند ساله داوطلب کنکور را بر باد دهد.

از طرف دیگر یک انتخاب رشته کنکور مناسب به همان اندازه می‌ تواند داوطلب کنکور را به رشته‎ای که به آن علاقمند است برساند و این نهایتا منجر به رضایت شغلی و اشتغال هدفمند و کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهروری شغلی در جامعه خواهد شد.

مشاوران تحصیلی همواره این نکته را متذکر می شوند که داوطلب کنکور باید دقت داشته باشد که یک رشته خاص به تنهایی نه خوب است و نه بد زیرا اگر کسی که به آن رشته علاقمند است و استعداد ادامه آن را دارد، به تحصیل آن بپردازد. نتیجه کار مناسب خواهد بود در صورتی که عدم علاقه داوطلب کنکور به پرمخاطب‎ ترین رشته‎ های دانشگاهی هم یک نیروی کارآمد در آن رشته تربیت نخواهد کرد.

  1. آنالیز دقیق رتبه و قبولی های سال گذشته
  2. تطبیق آنالیز رتبه ها و دانشگاههای قبولی با رتبه شما
  3. انتخاب رشته توسط مشاوران بسیار خبره و با سابقه
  4. اولویت بندی براساس رشته های دارای بازار کار و متناسب با علاقه مندی داوطلب
  5. اولویت بندی براساس رنکینگ دانشگاهها در رشته های مختلف
  6. فن بیان بسیار بالای مشاوران در صحبت کردن
  7. نهایی کردن انتخاب رشته و ارسال فایل نهایی و کاملا دقیق برای داوطلب به صورت فایل اکسل و یا PDF
  8. در نظر گرفتن انتخابهایی که در نظر دیگر داوطلبان بسیار گم هستند و شانس قبولی را با رتبه های بالا افزایش می دهد.

تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری

سهمیه مناطق

شرکت کنندگانی که متقاضی استفاده از سهمیه مناطق هستند، با توجه به ملاک های زیر جزو یکی از سهمیه های مناطق 1، 2 و 3 محسوب می شوند و این سهمیه در کارنامه نتیجه اولیه آزمون آن ها لحاظ می شود.

داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم نظام قدیم هستند، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دبیرستان یا هنرستان ملاک است.

برای متقاضیان نظام جدید آموزش متوسطه (ترمی واحدی یا سالی واحدی)، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دو سال آخر دبیرستان و دوره پیش دانشگاهی مدنظر می باشد.

در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان سهمیه مناطق، متفاوت باشد (حتی یک سال از سه سال)، سهمیه داوطلب بر اساس آن منطقه ای که مرفه تر و بالاتر است در نظر گرفته می شود.

داوطلبانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه (سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی) خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزو سهمیه منطقه 3 محسوب می شوند.

سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا

25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آن ها اختصاص دارد. همچنین 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد. شرط لازم برای استفاده از سهمیه فوق، کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد همان رشته می باشد و در صورتی که ظرفیت رشته ای با داوطلبان 25 درصدی پر نشود از داوطلبان 5 درصدی برای تکمیل ظرفیت استفاده می شود.

سهمیه بهیاری

5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری به داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید رشته بهیاری که دارای 3 سال سابقه کاری مرتبط در مراکز درمانی می باشند، اختصاص می یابد.

سهمیه کارمندان

در رشته های پزشکی کارکنان و کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی، مشمول 20 درصد ظرفیت دانشگاه های شبانه می شوند و در رشته های غیرپزشکی 10 درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه به کارمندان وزارت علوم و کارمندان دانشگاه ها تعلق می گیرد.